dilluns, de setembre 17, 2007

La coral ‘La Nota’ omple la Capella de l'Hospital St. Jaume


El concert de la formació mataronina va tornar a ser un dels atractius de la festa del carrer Sant Pelegrí, que ha destacat per la seva participació


“Ens han tornat a convidar, deu ser perquè l’any passat van quedar satisfets”. D’aquesta manera la directora de la coral La Nota, Gemma Sancho, va saludar el públic que diumenge, dia 16, va omplir la capella de l’antic hospital. Sota la imatge del Sant Jaume de Damià Campeny, que presideix l’altar major, la formació mataronina acompanyada al piano pel mestre Canals, va tornar a desplegar el seu repertori habitual integrat per bandes sonores de pel·lícules i temes populars, entre els quals es van sentir quatre peces de musicals d'Andrew Lloyd Weber, el deliciós "Los chicos del coro", clàssics com "El Rei Lleó" i "L'imperi del sol", èxits de grups com ABBA o Mamas and the papas, o cançons d'autors catalans com "Que tinguem sort" de Lluís Llach. Entre el públic, l’alcalde Joan Antoni Baron i el regidor de Cultura, Sergi Penedès, van poder confirmar que la petita capella és un espai recollit, d’acústica perfecte per a programar audicions. "És un dels pocs llocs de Mataró amb tan bona acústica. Sant Josep, per exemple té massa reverberació", comenta Sancho. Cal recordar que l'any passat la coral ja va ser a les festes de Sant Pelegrí.
Qui vol explicar el conte? El concert de La Nota va animar la matinal de diumenge en la recta final d’un cap de setmana intens al carrer Sant Pelegrí que va culminar amb una arrossada popular. Els més petits van tornar a ser els protagonistes del programa que va començar el dia 14, amb havaneres i cinema a la fresca. El dissabte, dia 15, a la tarda, Esteve Guardiola va portar una dotzena de contes escollits de la llibreria Robafaves, que va llegir davant l’atenta mirada d’una vintena de nois i noies. Alguns es van animar a prendre-li el relleu i van improvisar acudits i narracions en viu. Miqui Jiménez va tancar la tarda amb una actuació musical plena de recursos. Els veïns es van tornar a retrobar davant l’escenari al vespre al ritme del grup Brindis.
Els organitzadors s'han mostrat especialment satisfets per l'elevada participació a la festa d'enguany. "No només dels veïns del carrer, sinó dels veïns de l'entorn, del barri", apunta Jordi Gurri. Els actes nous, com la simultània d'escacs o la bicicletada, van respondre a les expectatives dels organitzadors. L'esdeveniment més multitudinari, però, va ser el sopar popular. "Vam posar 300 cadires i totes estaven ocupades. Alguns veïns fins i tot en van haver d'anar a buscar a casa seva", afirma Gurri. Els organitzadors s'han mostrar especialment agraïts amb la direcció de l'escola Anxaneta, que els havia cedit l'edifici per organitzar-hi els actes en cas de mal temps. Finalment, però, no va caler; tot i que el divendres amenaçava pluja, el bon temps va acompanyar els veïns del carrer Sant Pelegrí.