dilluns, de desembre 17, 2007

Gravació al CLAP - col·laboració amb Els Pastorets de Mataró









Aquí teniu alguna de les fotos que es van fer durant la gravació de les cançons que sonaran a Els Pastorets de Mataró, dirigits enguany per la nostra flamant directora!!

dilluns, de setembre 17, 2007

La coral ‘La Nota’ omple la Capella de l'Hospital St. Jaume


El concert de la formació mataronina va tornar a ser un dels atractius de la festa del carrer Sant Pelegrí, que ha destacat per la seva participació


“Ens han tornat a convidar, deu ser perquè l’any passat van quedar satisfets”. D’aquesta manera la directora de la coral La Nota, Gemma Sancho, va saludar el públic que diumenge, dia 16, va omplir la capella de l’antic hospital. Sota la imatge del Sant Jaume de Damià Campeny, que presideix l’altar major, la formació mataronina acompanyada al piano pel mestre Canals, va tornar a desplegar el seu repertori habitual integrat per bandes sonores de pel·lícules i temes populars, entre els quals es van sentir quatre peces de musicals d'Andrew Lloyd Weber, el deliciós "Los chicos del coro", clàssics com "El Rei Lleó" i "L'imperi del sol", èxits de grups com ABBA o Mamas and the papas, o cançons d'autors catalans com "Que tinguem sort" de Lluís Llach. Entre el públic, l’alcalde Joan Antoni Baron i el regidor de Cultura, Sergi Penedès, van poder confirmar que la petita capella és un espai recollit, d’acústica perfecte per a programar audicions. "És un dels pocs llocs de Mataró amb tan bona acústica. Sant Josep, per exemple té massa reverberació", comenta Sancho. Cal recordar que l'any passat la coral ja va ser a les festes de Sant Pelegrí.
Qui vol explicar el conte? El concert de La Nota va animar la matinal de diumenge en la recta final d’un cap de setmana intens al carrer Sant Pelegrí que va culminar amb una arrossada popular. Els més petits van tornar a ser els protagonistes del programa que va començar el dia 14, amb havaneres i cinema a la fresca. El dissabte, dia 15, a la tarda, Esteve Guardiola va portar una dotzena de contes escollits de la llibreria Robafaves, que va llegir davant l’atenta mirada d’una vintena de nois i noies. Alguns es van animar a prendre-li el relleu i van improvisar acudits i narracions en viu. Miqui Jiménez va tancar la tarda amb una actuació musical plena de recursos. Els veïns es van tornar a retrobar davant l’escenari al vespre al ritme del grup Brindis.
Els organitzadors s'han mostrat especialment satisfets per l'elevada participació a la festa d'enguany. "No només dels veïns del carrer, sinó dels veïns de l'entorn, del barri", apunta Jordi Gurri. Els actes nous, com la simultània d'escacs o la bicicletada, van respondre a les expectatives dels organitzadors. L'esdeveniment més multitudinari, però, va ser el sopar popular. "Vam posar 300 cadires i totes estaven ocupades. Alguns veïns fins i tot en van haver d'anar a buscar a casa seva", afirma Gurri. Els organitzadors s'han mostrar especialment agraïts amb la direcció de l'escola Anxaneta, que els havia cedit l'edifici per organitzar-hi els actes en cas de mal temps. Finalment, però, no va caler; tot i que el divendres amenaçava pluja, el bon temps va acompanyar els veïns del carrer Sant Pelegrí.

divendres, d’abril 20, 2007

La coral La Nota ofereix un concert especial per Sant Jordi

El conjunt actuarà a la Saleta del Centre Catòlic, acompanyada pel pianista Josep Canals.

La coral mataronina La Nota, acompanyada pel piano de Josep Canals i dirigida per Gemma Sancho, oferirà dissabte dia 21, un concert especial per Sant Jordi a la Saleta del Centre Catòlic. El repertori inclourà temes de musicals i de bandes sonores i alguna peça tradicional catalana.

Dissabte dia 21 • A dos quarts de deu de la nit a la Saleta del Centre Catòlic. Entrada lliure

divendres, de febrer 23, 2007

Conjunts de tots els estils versionaran la música d’Els Pastorets

Està previst que la Casa de la Música Popular editi un CD del concert la primavera que ve.

La música d’Els Pastorets forma part de la memòria musical de molts mataronins. Cançons com “Se’ns ha mort l’ase”, “Pastorets amb alegria” o el “Ball de les pedretes” són conegudes més enllà de l’estricte àmbit de la Sala Cabañes. Aquestes cançons i algunes més són les que interpretaran aquest dissabte un total de vint-i-tres formacions musicals de la ciutat i la comarca.En el concert hi participen músics d’estils molt diversos i cada un d’ells adaptarà la peça al seu estil. D’aquesta manera, doncs, es podran escoltar peces de l’espectacle en versió rock i d’altres adaptades al cant coral, gospel o música tradicional. Els grups que participen al concert són: Agrupació Musical del Maresme; Bastoners de Mataró, Flabiolaires de la Família Robafaves i Flabiolaires del Camí del Mig; Big Band de l’Escola Liceu de Mataró; Big Band Jazz Maresme; Coral La Nota; El Loco Educado; Genís Mayola; Gonçal i Víctor Plana; Gospel Sons; In Promptu; Jordi Lluch; Josep Canals; La Coixinera; Ministrers del Sabre amb els Laietans; Mr. Face & La Comissió; Paté de Ron; Pere González; Primavera per la Pau amb Relk i Trio Pepe.La música és un dels elements més característics d’Els Pastorets de Mataró, que està concebut com un espectacle musical de gran format, amb la participació d’una orquestra formada per divuit músics i cants en directe. La música de l’espectacle és obra d’Enric Torra, Felip Vilaró, Miquel Ferrer i Joan Fargas.El musicòleg Joan Vives presentarà l’acte, que està previst que la Casa de la Música Popular editi en CD la propera primavera. Amb aquest concert, la Sala Cabañes posa el punt i final dels actes de commemoració dels 90 anys d’Els Pastorets de Mataró , que s’han anat duent a terme des del mes de desembre.Dissabte, dia 24 • A les vuit del vespre al Teatre Monumental (La Riera, 169). Les entrades són per invitació i es poden recollir el divendres dia 23 de vuit a nou del vespre a la Sala Cabañes o el dissabte dia 24 una hora abans del concert al Teatre Monumental.

dissabte, de gener 13, 2007

CALENDARI

http://www.google.com/calendar/embed?src=estersanchoalos%40hotmail.com
Cliqueu sobre aquest link i podreu escoltar una de les peces que la Coral La Nota va interpretar al concert de reis del dia 6 de gener de 2007 a l'església de Sant Josep. Es tracta de la nadala peruana Festejo de Navidad, que la coral incluïa per primera vegada al seu repertori.

Crítica del concert de Sant Josep, 6 de gener de 2007

MÚSICA, MESTRE!
per Jordi Cabezudo, estudiós de la música

Sant Josep afina amb La Nota

A les nou del vespre, una atapeïda Església de Sant Josep plena de gom a gom, es disposa a oferir un concert que ja comença a ser tradicional en aquestes dates. El Concert de Reis de la Coral La Nota. Destinat aquest any a recollir fons per a la Residència Torre Llauder (actualment amb un dèficit econòmic important). La seva directora, Gemma Sancho, em comenta els nervis i aquells petits errors o incidències que, al seu parer, han comès sobretot al començament del concert, ja que no són professionals i reben molta pressió en un acte tan significatiu com aquest. Al meu parer, l’ampli somriure de complicitat i els tres bis que varen regalar al final de l’espectacle, amb el públic dempeus i la gran ovació d’acomiadament no requereixen més valoracions posteriors que un excel·lent. El perquè d’aquest èxit de públic i les ovacions posteriors té la seva lògica. Un repertori que agrada al públic, en el que hi ha una empatia amb els gustos dels oients. Unes Nadales pròpies de l’època, música popular menorquina i peruana, un clàssic Ave Verum per acomiadar l’any Mozart, dues havaneres de Pere González amb lletra de Josep Fradera. Espectaculars temes d’èxit de pel·lícules. Un sempre agraït i aplaudit tema de Joan Manel Serrat, “paraules d’amor” i un final del Pop clàssic, Mamma mia, del grup Abba. Una directora enèrgica i decidida, alhora que matisant els petits detalls amb suaus expressions, i que ha treballat de valent durant tot l’any per aconseguir cedir el seu esforç i el de tots els seus companys en una hora i mitja de comunicació i enteniment amb un públic prou disposat i receptiu. El mestre Josep Canals, sempre al lloc que correspon a qui fa d’acompanyant i suport, sense prendre el protagonisme a Les veus. Trenta-cinc veus, entre baixos, tenors, contralts i sopranos. Gent de totes les edats, però imperant el jovent, que sempre són els que porten alegria i aires nous, no convé rovellar-se, i això es “nota” a La nota.

Concert benèfic a Sant Josep, 6 de gener de 2007


La Coral La Nota recull 1.600 euros per a la residència Torre Llauder
El conjunt mataroní va oferir un concert benèfic a l’església de Sant Josep, al qual van assistir més de 400 persones
per capgros.com - fotos Jan Blanch - 10/01/2007 18:10

Imatge del concert de la coral a Sant Josep
La Coral La Nota, acompanyada al piano pel mestre Josep Canals va oferir el passat dia 6 un concert benèfic a l’església de Sant Josep. Més de 400 persones van omplir a vessar el temple, en una actuació que va servir perquè el conjunt mataroní, dirigit per Gemma Sancho, recaptés 1.600 euros que es destinaran a la residència Torre Llauder, gestionada per Caritas. El repertori del concert, que va durar prop d’una hora, va estar format per nadales, peces de musicals i dues havaneres escrites per Josep Fradera i Pere González. Els diners recollits serviran per pal·liar part del dèficit que pateix la residència, que acull persones grans sense família per atendre’ls ni recursos per accedir a altres centres geriàtrics.

El Col·legi Mare de Déu de Lourdes rep la medalla de la ciutat



El Col·legi Mare de Déu de Lourdes, més conegut com Les Franceses, va rebre la medalla de la ciutat dimarts dia 19 davant més d’un centenar de persones. L’acte d’entrega, que va tenir lloc en un pleníssim Saló del Lleons de l’ajuntament, va aplegar germanes de la congregació, professors, alumnes i ex alumnes que van omplir la sala per donar suport a l’escola en un moment tan especial com aquest. La germana Amparo Martínez va ser l’encarregada de recollir la medalla, l’escut a la solapa i el pergamí commemoratius del reconeixement. En el seu parlament, Martínez va fer referència a l’origen de l’arribada a Mataró i va destacar “la gran quantitat de religioses que han passat per la congregació”. A més, no es va voler oblidar “les bones relacions amb el veïnat i les mostres d’afecte i suport de moltes famílies de la ciutat”. Martínez va acabar el seu parlament agraint a l’ajuntament el reconeixement i destacant que “la comunitat religiosa ja no fa classe. Ens hem jubilat. Però vam posar la llavor i l’escola ha anat creixent majestuosa com les palmeres i les moreres que hi ha al patí”.Abans d’això, però, en el seu torn de paraula, Jaume Vicent, President de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del Col·legi Mare de Déu de Lourdes, va recordar que “l’escola a Mataró ha sabut transmetre el llegat dels valors espirituals d’una congregació fundada ara fa 200 anys”. Vicent va valorar el treball realitzat durant aquests anys com “un treball discret i en silenci amb un clar objectiu de formar persones i ciutadans”. Per tots aquests motius, des de l’AMPA “es creia que l’escola mereixia un reconeixement de la ciutat per la qual ha fet tant”. Vicent, a més, va fer referència a la gran resposta que han tingut els actes de celebració dels centenari de l’escola mataronina i va apostar per seguir treballant “malgrat que 100 anys son molta feina feta”.Procés de concessióEl regidor d’Educació de l’ajuntament de Mataró, Josep Comas, va explicar durant l’acte com havia estat tot el procés de concessió de la medalla a la congregació. La primera iniciativa la va prendre l’associació de Pares i Mares d’Alumnes, representada i presidida per Jaume Vicent, a la que posteriorment s’hi van sumar altres personalitats, grups i entitats. “Vam pensar que era un bon moment per commemorar aquests cent anys de treball en l’àmbit educatiu, esportiu i solidari”, explicava el regidor. La proposta de concessió de la medalla és acceptada i es decideix concedir-la per unanimitat en el ple municipal del passat 7 de novembre.Per a la celebració de la concessió de la medalla de la ciutat, la congregació va decidir demanar a una de les seves ex alumnes, ex professores i mare d’ex alumnes, Lourdes Díaz, que digués unes paraules. L’acte es va cloure amb l’actuació de la coral “La Nota”.

Text extret del Capgròs del dia 20 de desembre de 2006.